Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; theme_MenuItem has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/vible.nl/inspiratiecreatie.nl/wp-content/themes/InspiratieCreatie_def/library/navigation.php on line 248

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; VMenuWidget has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/vible.nl/inspiratiecreatie.nl/wp-content/themes/InspiratieCreatie_def/library/widgets.php on line 110

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; LoginWidget has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/vible.nl/inspiratiecreatie.nl/wp-content/themes/InspiratieCreatie_def/library/widgets.php on line 193

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in VMenuWidget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /var/www/vhosts/vible.nl/inspiratiecreatie.nl/wp-includes/functions.php on line 5506

Deprecated: De aangeroepen constructie methode voor de klasse WP_Widget in LoginWidget is sinds versie 4.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan __construct(). in /var/www/vhosts/vible.nl/inspiratiecreatie.nl/wp-includes/functions.php on line 5506
Inspiratie Creatie - Werkwijze
Shaddy Mirza

MIJN WERKWIJZE IS GEBASEERD OP DE VOLGENDE UITGANGSPUNTEN

 

> Lichaamsbewustzijn creëert Geestbewustzijn

lichaam en geest

Door je eigen kwaliteiten te ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen creëer je een sterk geestbewustzijn dat bijdraagt aan meer discipline, zelfverzekerdheid, zelfacceptatie en inspiratie.

Voorbeeld uit mijn eigen leven:

In de brugklas droeg ik een bril met een sullig bril-koordje, had ik een binnen- en buitenboordbeugel, en daarbij hoorde ik qua culturele afkomst ook nog eens bij een minderheid. Ik voelde mij onzeker en verlegen. Dit zag iedereen en het lokte reacties uit van juist diegenen die mij nog onzekerder maakten. Ik werd gepest. Mijn verzorgers vonden het belangrijk dat ik aan sport deed dus werd ik lid van een karateschool, dit zou mijn conditie goed doen. Niet alleen mijn conditie ging vooruit, maar door in te zien hoe sterk mijn lichaam daadwerkelijk was, werd ik sterker in mijn geest! Het hebben van een hobby, in mijn geval sport, heeft mij kracht en discipline gegeven. Hierdoor straalde ik meer zekerheid uit en lieten mensen mij in mijn waarde.

 

> Familie continuïteit

Het analyseren van je familielijnen geeft inzicht in de kernkwaliteiten die generaties lang zijn doorgegeven. Deze kennis draag jij met je mee en kunnen je in het hier en nu versterken, inspireren en antwoorden geven.

Voorbeeld uit mijn eigen leven:

Toen ik ontslag wilde nemen van mijn vaste werk, was ik ervan overtuigd dat mijn moeder dit nooit zou goedkeuren vanwege het verlies van een stabiel inkomen. Maar ik wist dat ik dit moest doen en wist ook dat het nu moest gebeuren… Mijn moeder reageerde heel verrassend, zij zei; “Dat deed jouw vader ook, precies op dezelfde leeftijd.” Dankzij het onderzoeken van familiaire levenslijnen ben ik er achter gekomen dat ook mijn opa rond dezelfde leeftijd gestart is met een eigen onderneming. Dankzij deze kennis voelde mijn keuze gegrond en kon ik met veel zekerheid ontslag nemen en een nieuw pad kiezen.

 

> Heilige huisjes

heilige huisjes

Het onderzoeken van je eigen referentiekader geeft je inzicht in de beweegredenen van je gedrag en perspectief. Dankzij het bekend zijn van je eigen heilige huisjes, ben je in staat om van perspectief te veranderen en dus objectief in dialoog te gaan met een ander.

Voorbeeld uit mijn eigen leven:

Door het verliezen van mijn vader, heb ik een gevoeligheid ontwikkeld voor vaderfiguren. Als ik met jongeren werk die geen vader hebben, of een vader op afstand, gaat mij dat direct aan het hart. Ik heb dan de neiging te stimuleren dat er contact moet worden gezocht met die vader. Inmiddels is het voor mij duidelijk dat het contact zoeken met de vader, niet de doelstellingen van de jongeren zijn, maar mijn eigen doelstellingen. Duidelijk wordt dat het niet hebben van een vader mijn heilige huisje is en invloed heeft op mijn handelen in het hier en nu. Inmiddels kan ik mij neutraler opstellen tegenover kwesties als deze.

 

> Gestapelde pijnen

We onderzoeken waarom jezelf de pijn van een ander voelt (gestapelde pijnen). Gestapelde pijnen kunnen met behulp van een zelf gecreëerd ritueel (rite passage /overgangsrituelen) een plek krijgen en verwerkt worden.

Voorbeeld uit mijn eigen leven:

Mijn moeder is Surinaams Hindoestaans en mijn vader is Pakistaans. Zij hebben elkaar in Amsterdam ontmoet en zijn ook in Nederland getrouwd. Toen ik 6 jaar oud was, maakten mijn ouders de keuze om te gaan scheiden.

Het verdriet van mijn moeder over deze scheiding, kwam bij mij altijd weer tot uiting wanneer ik afscheid van mijn collega’s nam. Mijn moeder had dit nog niet verwerkt. Door gedichten te schrijven en in gesprek te gaan met mijn moeder, kom ik er achter waar de gestapelde pijn vandaan komt en hoe ik deze een plek kan geven.

 

 

Aanbod Training & Coaching     Aanbod Beschermjassen

 

Facebooktwitterlinkedinmail